Lightnin’Guy (Belgie)

http://www.lightninguy.com/
aanvang: 22.00 – 23.00 uur

Lightnin’ Guy & the Mighty Gators plukten weliswaar nooit katoen op de velden van Mississippi, maar zij hadden al hun deel van “bad luck and trouble”, geluk en hoop. Je hoort deze gevoelens en gedachten in hun hedendaagse blues, met diepe wortels dat de luisteraar meeneemt van het moeras van Louisiana tot de funky Westside van Chicago. De band haalt oude songs van onder het stof. Songs die veel mensen al lang zijn vergeten of zelfs nooit hebben ontdekt. Daarnaast zijn ze ook bezig met een eigen repertoire bijeen te schrijven, met invloeden van: Hounddog Taylor, John Mooney, Anders Osborn, James Cotton, Freddie King, Albert Collins, Elmore James, Luther Allison, Little Hatch, Muddy Waters, e.a. Doordat Lightnin’ Guy & the Mighty Gators een grote verscheidenheid aan bluesstijlen spelen en qua instrumentatie veel sferen scheppen, maakt het niet veel uit voor welk publiek ze spelen. Overal waar zij komen is er ambiance verzekerd, zowel in de bluesclub als in de festivaltent.

 

Lightnin’ Guy wint web-voting van European Blues Union Belgium en vertegenwoordigt België tijdens de European Blues Challenge in Berlijn op 16 & 17 maart 2012
Met veel trots willen wij u meedelen dat Lightnin’ Guy (Gent, °1976) de web-voting van European Blues Union Belgium won. Hij zal dan ook samen met zijn Mighty Gators België vertegenwoordigen tijdens de European Blues Challenge in Berlijn op 16 & 17 maart 2012.

In totaal brachten 4.674 mensen hun stem uit tussen 20 september en 15 oktober. Lightnin’ Guy behaalde maar liefst 41,1 % van de stemmen. 1.921 blues fans kozen voor hem. En liet daarmee de andere deelnemende bands op ruime achterstand.

Lightnin’ Guy deelt mee zeer verheugd te zijn met deze overwinning en ziet het als een bekroning van 3 jaar hard werken in de Belgische blues & roots scene. Hij wil dan ook iedereen bedanken die gestemd heeft en zijn kandidatuur heeft ondersteund. Lightnin’ Guy & the Mighty Gators waren ook onder de andere deelnemende bands de enige kandidaat met zowel Vlaamse als Waalse muzikanten. Dit kleurt de overwinning extra Belgisch.

De 2de European Blues Challenge is een organisatie van de European Blues Union en heeft plaats in Kulturbrauerei in Berlijn op 16 & 17 maart 2012. Daar zullen 16 bands uit 16 verschillende Europese landen het opnemen tegen elkaar. De winnaar krijgt een plaats op 5 prestigieuze Bluesfestivals in Europa.

Bekijk hier een video van Lightnin’ Guy & The Mighty Gators:

Reacties zijn gesloten.